Αγαπητοί συνάδελφοι

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε  στο Διεθνές  Διεπιστημονικό Συμπόσιο: «Επιδημίες: Μια διαχρονική απειλή, μια πρόκληση για το μέλλον»

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί διαδικτυακά 27-30 Ιανουαρίου 2021, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, του Κύκλου Ιδεών & τη συμβολή του Kings College London, και εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Πρωτοβουλίας 1821-2021.

Το Ινστιτούτο  μας το αρχαιότερο Ελληνικό Ιδρυμα στο χώρο της Βιοϊατρικής Έρευνας και της Δημόσιας Υγείας,  δεν μπορούσε να λείπει από αυτή την εμβληματική αυτή διοργάνωση. Η ίδρυσή του, στις αρχές του 20ου αιώνα, το 1919 σε μια αποφασιστικής σημασίας για την συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους εποχή, εντάσσεται στην πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου για αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υγείας και ανάπτυξη του Κράτους Πρόνοιας. Ιδρύεται για να καλύψει σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα μεγάλο ερευνητικό φυτώριο έχοντας ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό του επιστήμονες από οικογένειες Ηρώων και Εθνομαρτύρων, όπως η Ζωή Μελά, η Ασπασία Μπότσαρη, η Λένα Πανουργιά. Διαχρονικά συμβάλλει στην ανάπτυξη του Ελληνικού Κράτους, κυρίως μέσω της μελέτης των επιδημιών και της παραγωγής εμβολίων και ορών. Η Ελλάδα, είναι η πρώτη χώρα μετά την Γαλλία που παράγει το αντιφυματικό εμβόλιο BCG και εφαρμόζει τον καθολικό εμβολιασμό βρεφών και νηπίων.

Ειδικότερα,στα πλαίσια του συμποσίου συνδιοργανώνει και συμμετέχει στην Ιατρική Θεματική Ενότητα, με την διήμερη διαδικτυακή συζήτηση: «Covid-19 στην Ελλάδα: εξέλιξη της πανδημίας & απόκριση, διδάγματα για την επόμενη φάση», με ομιλία του Δρ Αντρέα Μεντή, Κλινικού Μικροβιολόγου, Διευθυντή Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, του Ελληνικού Ινστιτούτου  Παστέρ και μέλους της “Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για COVID-19”  και παρέμβαση του Prof. Stewart Τ. Cole, Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Pasteur Paris.

v  Επισυνάπτεται Πρόγραμμα του Συμποσίου

v  Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις:  https://www.protovoulia21.gr/draseis/  

v  Ο συγκεντρωτικός κατάλογος των 120 & πλέον δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό: https://www.protovoulia21.gr/programma-epeteiakon-draseon/

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε διαδικτυακό περιβάλλον και το κοινό θα μπορεί να την παρακολουθήσει μέσω :

  • της ιστοσελίδας https://www.protovoulia21.gr/ &
  • των σελίδων της Πρωτοβουλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.facebook.com/protovoulia21

https://www.instagram.com/protovoulia21.gr/

Το συμπόσιο μπορείτε να παρακολουθήσετε live ή on demand σε μεταγενέστερο χρόνο.

 Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε «παρόντες» στην εμβληματική αυτή εκδήλωση που τιμά αλλά και τιμάται το Ινστιτούτο μας και να προωθήσουμε, ο καθένας και μέσα από τις δικές του συνεργασίες και κοινωνικά δίκτυα, το συμπόσιο.