Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Μετά τις πολλές δυσκολίες που μας προκάλεσε η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την Επιστημονική Εκδήλωση Παιδιατρικές Ημέρες 2022 που συνδιοργανώνουν η Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος με την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ.

Η Επιστημονική Εκδήλωση όπως κάθε χρόνο θα λάβει χώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την πρώτη ημέρα και στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης την δεύτερη ημέρα στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2022.

Εφέτος το γενικό θέμα θα είναι η Παιδιατρική Νεφρολογία και ό,τι χρειάζεται να ξέρει ο Παιδίατρος για θέματα που έχουν σχέση με αυτήν. Έγκριτοι ομιλητές, μέλη της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής, αλλά και από άλλες Κλινικές της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας θα αναπτύξουν θέματα που άπτονται της καθημερινής πράξης του Παιδιάτρου είτε ασκούν στο νοσοκομείο είτε εκτός νοσοκομείου.

Φυσικά, δεν θα λείψουν και θέματα που αφορούν τρέχοντα προβλήματα στην περίθαλψη και φροντίδα της υγείας των παιδιών όπως εμβόλια, λοιμώξεις, χρόνια νοσήματα και άλλα πολλά θέματα. Σε ειδικό στρογγυλό τραπέζι θα γίνει παρουσίαση των τελευταίων δεδομένων (που παρουσιάσθηκαν το 2022) για κοινά παιδιατρικά προβλήματα. Επίσης, θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις ειδικών για την αντιμετώπιση καταστάσεων και νοσημάτων που απασχολούν συχνά τον Παιδίατρο.

Eγγραφείτε Online πατώντας εδώ

Ευελπιστούμε ότι έχουμε περιλάβει θέματα με πολύ ενδιαφέρον για τον παιδίατρο και ότι θα προσφέρει γνώση και εμπειρία σε επίκαιρα παιδιατρικά προβλήματα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος

Εμμανουήλ Ροηλίδης

Καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ