Πρόσκληση στην 13η Ημερίδα για την Εφηβεία

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 13η Ημερίδα για την Εφηβεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2/12/2023 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ).

Τα θέματα της 13ης Ημερίδας παρουσιάζονται από εξαίρετους ειδικούς επιστήμονες και αφορούν στην ενημέρωση σχετικά με την σεξουαλική υγεία των εφήβων, την αντισύλληψη, καθώς και την προφύλαξη από τους ιούς του AIDS (HIV) και των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην χρήση ευφραντικών ουσιών καθώς και στα νέα φαινόμενα κοινωνικής συμπεριφοράς των εφήβων που απορρέουν από την επίδραση της συνεχούς χρήσης της κινητής τηλεφωνίας (phubbing, FOMO) στον νεανικό εγκέφαλο με τις πολλές νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες. Τα συστήματα ανταμοιβής και ευχαρίστησης καθώς και η επίδραση της μουσικής στον εφηβικό εγκέφαλο θα αναλυθούν με λεπτομέρεια.

Η 13η Ημερίδα για την Εφηβεία απευθύνεται σε ειδικούς παιδιάτρους, ειδικευόμενους παιδιατρικής, γενικούς ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας όπως επίσης σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές ιατρικής-ψυχολογίας-παιδαγωγικής αλλά και σε οποιονδήποτε επιστήμονα ασχολείται με τον έφηβο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και γονείς.

Επισυνάπτεται το λεπτομερές Πρόγραμμα και η Αφίσα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Παπαδοπούλου Αναστασία

Προεπισκόπηση συνημμένου 13η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 2-12-2023 ΑΦΙΣΑ.pdf

13η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 2-12-2023 ΑΦΙΣΑ.pdf

1.2 MB