Η Κλινική Αναισθησιολογίας & Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

διοργανώνει στις  11 & 12 Νοεμβρίου 2022 την επιστημονική εκδήλωση με τίτλο:

«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ: Βελτιώνοντας την Έκβαση». 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή11 Νοεμβρίου και ώρα 14.00.

Δίνοντας έμφαση στην πρωτοπορία και στις πρόσφατες εξελίξεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων,

τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα από διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης Σενάρια προσομοίωσης σε ειδικές καταστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο
Κέντρο Ιατρικής Προσομοίωσης που διαθέτει η Κλινική Αναισθησιολογίας και Μετεγχειρητικής Εντατικής Θεραπείας στους χώρους του Πανεπιστημίου
καθώς και ζωντανές επιδείξεις από καταρτισμένους επιστήμονες.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022

08:30 – 10:00

Μπορεί η εκπαίδευση μέσω προσομοίωσης να βελτιώσει την μετεγχειρητική έκβαση του ασθενούς; Σενάρια προσομοίωσης σε ειδικές καταστάσεις.

Καθώς η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, η εκπαίδευση μέσω προσομοίωσης θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των κατευθυντήριων γραμμών και της κλινικής πράξης και, εν μέρει, θα καλύψει τις τρέχουσες δυσκολίες σχετικά με την παροχή πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο προσομοίωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε διαδραστικά video-based και mannequin-based σενάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στην Αναισθησιολογία.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (ηλεκτρονικά) για το Σεμινάριο Προσομοίωσης

LIVE DEMONSTRATION

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022

15:00 – 15:45

Το παρακλίνιο υπερηχογράφημα (point-of-care ultrasound – POCUS) έχει ενσωματωθεί ευρέως στη διαχείριση ασθενών σε διάφορες ειδικότητες την τελευταία δεκαετία. Μεταξύ των πολυάριθμων εφαρμογών του, το POCUS του ανώτερου αεραγωγού έχει αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση, καθώς και για τη διάγνωση παθολογίας του ανώτερου αεραγωγού. Αν και οι αναισθησιολόγοι είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση υπερήχων, με τον αποκλεισμό των περιφερικών νεύρων και την φλεβική πρόσβαση να αντιπροσωπεύουν τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στην Αναισθησιολογία, το POCUS ακόμα δεν αποτελεί ρουτίνα στην προεγχειρητική αξιολόγηση του ανώτερου αεραγωγού.

Στη συγκεκριμένη συνεδρία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω ζωντανής επίδειξης πάνω σε μοντέλα, τους πιο έγκυρους και επιστημονικά τεκμηριωμένους υπερηχογραφικούς δείκτες εκτίμησης ανώτερου αεραγωγού.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΔΩΡΕΑΝ

eggrafi