Δελτίο Τύπου

Νέα καμπάνια της ΕΟΠΕ για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την στήριξη ασθενών με καρκίνο

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών με καρκίνο καλεί το κοινό να μην υποτιμά την επικινδυνότητα του κορωνοϊού και να δείχνει έμπρακτα σεβασμό στους ασθενείς με καρκίνο. Μπορεί τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό να χαλάρωσαν, η χρήση μάσκας να μην είναι υποχρεωτική και να μην χρειάζεται πια να επιδεικνύουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όμως είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να βοηθάμε ώστε οι ασθενείς με καρκίνο να παραμένουν ασφαλείς.

Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό σε χώρους με συνωστισμό να μην ξεχνάμε τη μάσκα, να ολοκληρώσουμε όλες τις δόσεις εμβολιασμού και εάν νοσήσουμε να αυτοπεριοριστούμε, ώστε να προστατέψουμε τους γύρω μας και να ξαναβγούμε όταν είναι ασφαλές.

Η ευσυνειδησία και η επίγνωση ότι η στάση που ακολουθούμε καθημερινά επηρεάζει ευάλωτους πληθυσμούς, όπως είναι οι ασθενείς με καρκίνο, αποτελεί τη βάση για να μπορέσουμε όλοι μαζί σεβόμενοι ο ένας τον άλλο να βοηθήσουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού προστατεύοντας και αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο.

Παράλληλα, η ΕΟΠΕ καλεί τους ογκολογικούς ασθενείς εάν νοσήσουν να απευθυνθούν στον ογκολόγο τους για τη σωστή φαρμακευτική αγωγή, ενώ απευθύνει έκκληση να ολοκληρώνουν όλες τις δόσεις εμβολιασμού και να μην ξεχνούν τη μάσκα τους.

Μέσα από 4 διαφορετικά videos με αυτά τα μηνύματα η ΕΟΠΕ βοηθά στην ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού, υπενθυμίζοντας προς όλους ότι οφείλουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και έμπρακτα να αποδεικνύουμε ότι νοιαζόμαστε για τους ασθενείς με καρκίνο, πάντα.

 Δείτε την καμπάνια: https://www.facebook.com/eopeneaogologias