ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διαχείριση και Αποκατάσταση Βαρέως Πάσχοντα» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη τίτλου σπουδών Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και Αποκατάσταση Βαρέως Πάσχοντα», μετά από κύκλο σπουδών 4 εξαμήνων, στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων, την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας και πρακτική άσκηση, με συνολικά 120 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Το πρόγραμμα σπουδών στα εξάμηνα έχει ως ακολούθως:

ΚΩΔΜΑΘΗΜΑΤΑΕΞΑΜΗΝΟECTS
ΜΑ01Ανεπάρκειες οργάνων και συστημάτων1ο10
ΜΑ02Λοιμώξεις και σήψη1ο10
ΜA03Τραύμα και επείγουσα ιατρική1ο10
ΜΒ01Μηχανική αναπνοή: Επεμβατικός-μη επεμβατικός αερισμός2ο10
ΜΒ02Αρχές αποκατάστασης2ο10
ΜΒ03Φυσικοθεραπεία2ο10
ΜΓ01Αποκατάσταση και Ψυχο-κοινωνική διαχείριση3ο10
ΜΓ02Πληροφορική και Οργάνωση3ο10
ΜΓ03Μεθοδολογία της Έρευνας3ο10
ΜΕΕργαστήρια – Πρακτική άσκηση4ο10
ΜΔΕΣυγγραφή Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας4ο20
  ΣΥΝΟΛΟ:120

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Τμημάτων Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πολυτεχνικών Σχολών, Φυσικοθεραπείας και συναφών ειδικοτήτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντιστοίχων τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Οι κάτοχοι τίτλου ΑΕΙ της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση του τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ. Επίσης γίνονται δεκτοί απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ άλλων ειδικοτήτων υπό προϋποθέσεις συμπληρωματικών κριτηρίων και συνεκτίμηση αποδεδειγμένης επαγγελματικής και ερευνητικής εμπειρίας.

Η διαδικασία επιλογής θα βασίζεται στους φακέλους υποψηφιότητας και θα γίνει με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η γνώση ξένων γλωσσών (ιδίως της Αγγλικής), η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων, η επαγγελματική και η τυχόν ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε συνέδρια) οι συστατικές επιστολές, η συνάφεια των προπτυχιακών (ή άλλων μεταπτυχιακών) σπουδών με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ καθώς και η συναφής επαγγελματική εμπειρία. Σε μερικές περιπτώσεις οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη από τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών.

Ο αριθμός των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. έχει ορισθεί στους 40. Οι ενδιαφερόμενοι-ες θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή και το βιογραφικό τους σημείωμα στο e-mail: mscdavp@gmail.com και στη συνέχεια να αποστείλουν ταχυδρομικά τα παρακάτω δικαιολογητικά έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021:

1. Έντυπη αίτηση (υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://www.med.uth.gr/pmsDABP/entypa/ -> Έντυπη μορφή αίτησης εισαγωγής).

2. Βιογραφικό Σημείωμα με στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία του υποψήφιου (υπάρχει υπόδειγμα στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://www.med.uth.gr/pmsDABP/entypa/ -> Υπόδειγμα CV).

Σε αυτό πρέπει να περιλαμβάνονται:

α. Σύντομη έκθεση των γνωστικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, στην οποία θα αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ.

β. Κατάλογος επιστημονικών δημοσιεύσεων, εφόσον υπάρχουν.

γ. Περίληψη της διπλωματικής ή πτυχιακής εργασίας, εφόσον έχει εκπονηθεί τέτοια από τον υποψήφιο.

δ. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας, εάν υπάρχουν.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

  1. Αίτηση Συμμετοχής (προμήθεια από τη Γραμματεία του ΠΜΣ και  από την σχετική ιστοσελίδα).
  2. Βιογραφικό σημείωμα (φόρμα βιογραφικού  (προμήθεια από τη Γραμματεία του ΠΜΣ και από την σχετική ιστοσελίδα).

Σε αυτό πρέπει να περιλαμβάνονται:

α. Σύντομη έκθεση των γνωστικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, στην οποία θα αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ.

β. Κατάλογος επιστημονικών δημοσιεύσεων, εφόσον υπάρχουν.

γ. Περίληψη της διπλωματικής ή πτυχιακής εργασίας, εφόσον έχει εκπονηθεί τέτοια από τον υποψήφιο.

δ. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας, εάν υπάρχουν.

  • Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος εκπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Στις περιπτώσεις πτυχιούχων πανεπιστημίων της αλλοδαπής συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ.
  • Αναλυτική Βαθμολογία.
  • Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις, αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας (εάν υπάρχουν).
  • Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
  • Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Αποδεικτικά ξένων γλωσσών.
  1. Δύο φωτογραφίες ταυτότητας.
  2. Δύο συστατικές επιστολές.

Η έναρξη των μαθημάτων του Π.Μ.Σ. θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης. Ωστόσο υποστηρίζεται η δυνατότητα διαδικτυακής διδασκαλίας. Οι καθηγητές του Π.Μ.Σ. έχουν την απαραίτητη εμπειρία και η ομάδα υποστήριξης τεχνικών θεμάτων έχει την επάρκεια διεξαγωγής διδασκαλίας εξ αποστάσεως.

Τα δίδακτρα ανέρχονται στις 3.000 ευρώ (750 € με την έναρξη του Α΄ εξαμήνου, 750 € με την έναρξη του Β’ εξαμήνου, 750 € με την έναρξη του Γ’ εξαμήνου, 750 € με την έναρξη του Δ’ εξαμήνου).

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Βιόπολις, Μεζούρλο, 41500, Λάρισα,

Κτίριο Βιβλιοθήκης 1ος όροφος

(Υπόψη κ. Σπανού Μιχαήλ)

Τηλέφωνα: 6986711941, 2410685602

e-mail: mscdavp@gmail.com