Η Εταιρεία Στήριξης Αντικαρκινικής Έρευνας σε συνεργασία με την Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) προχωρά στη διοργάνωση του 1ου MasterClass “Oρθολογική χρήση αντιμικροβιακών στη θεραπεία των λοιμώξεων”. To MasterClass θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Γνωρίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας COVID 19 προχωρούμε στην υλοποίησή του, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Συνεδρίων, προκειμένου να είναι ασφαλής η συμμετοχή όλων μας. Σε κάθε περίπτωση έχει προβλεφθεί η παράλληλη υλοποίηση της συμμετοχής μέσω διαδικτύου (υβριδικό).
Με τη διοργάνωση του 1ου MasterClass ξεκινάμε την υλοποίηση ενός ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος με στόχο τη σύγχρονη και δημιουργική συμβολή στον επιστημονικό διάλογο. Στοχεύουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και λιγότερο ‘νέων’ ιατρών όλων των ειδικοτήτων για τη σωστή χρήση των αντιμικροβιακών στη θεραπεία των λοιμώξεων. Με επιστημονική αρτιότητα και ευθύνη, το επιστημονικό πρόγραμμα αναζητά απαντήσεις στον ορθολογικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου
Διαμαντής Κοφτερίδης
Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή Παν/μίου Κρήτης
Δ/ντής Παθολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ