Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας και Κύπρου «Γαλαξίας» διοργανώνει το 13ο Ετήσιο Συνέδριο του για το μητρικό θηλασμό στην πόλη των Ιωαννίνων 25-27 Μαρτίου 2022 στους χώρους των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην περιοχή του Κάστρου.

Κρατώντας υψηλό το επίπεδο της παρεχόμενης πληροφορίας φιλοξενούνται κάθε χρόνο ομιλητές διεθνούς κύρους και εμβέλειας. Με τις ομιλίες τους θα τιμήσουν το επερχόμενο συνέδριο οι: η Lisa Marsaco MA IBCLC La Leche League Leader βραβευμένη σύμβουλος θηλασμού για το πολύχρονο ερευνητικό της έργο με μακροχρόνια εμπειρία στην αντιμετώπιση προβλημάτων θηλαζουσών μητέρων και η Katrina Mitchell, αμερικανίδα χειρουργός μαστού και IBCLC με εμπειρία στην αντιμετώπιση χειρουργικών περιστατικών στη διάρκεια της κύησης και γαλουχίας.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν επίσης έγκριτοι Έλληνες επιστήμονες (παιδίατροι,νεογνολόγοι, IBCLCs, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, λογοπεδικοί,λοιμωξιολόγοι) με επίκεντρο φλέγοντα θέματα που αφορούν στο μητρικό θηλασμό (προωρότητα και η προκλήσεις  της για τη θηλάζουσα και το νεογνό, ψυχολογία θηλάζουσας μητέρας, οφέλη θηλασμού και νευροαναπτυξιακή εξέλιξη, ψηλαφητές μάζες και γαλουχία, κρανιοπροσωπική ανάπτυξη βρέφους και θηλασμός).

Τα απογεύματα της 25ης και της 26ης Μαρτίου 2022 θα διεξαχθούν παράλληλα στους χώρους του συνεδρίου Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση από την Rescue Training International (RTI) 4ωρης διάρκειας- με παροχή της αντίστοιχης πιστοποίησης – και 4ωρο Σεμινάριο Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Επικοινωνίας – με δυνατότητα κατοχύρωσης των αντίστοιχων CERPs. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων και δεδομένης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, παρακαλούνται όλοι/όλες οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες να σπεύσουν για τις αντίστοιχες κρατήσεις θέσεων σε ό,τι ενδιαφέρει κατά περίπτωση.

Με μεγάλη προσμονή σας περιμένουμε να «ανακαλύψουμε ξανά» τις μοναδικές αυτές διαδρομές
του ταξιδιού του θηλασμού.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και
του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Γαλαξίας»