Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας ανακοινώσω τη διοργάνωση του 13ου Συνεδρίου Υποειδικοτήτων Παιδιατρικής το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις 23-25 Φεβρουαρίου 2024, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.
 
Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Παιδίατροι αλλά και οι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων στο Συνέδριο, μας ωθεί στη δημιουργία ενός ακόμα πιο επιμορφωτικού επιστημονικού προγράμματος, στοχεύοντας στην ανταλλαγή απόψεων αλλά και στον εμπλουτισμό των γνώσεων όλων μας με νέες και σύγχρονες ιδέες. Υπ’ αυτό το πρίσμα και συνεπείς στη δέσμευσή μας για συνεχή αναβάθμιση του προγράμματος, προχωρήσαμε σε ενεργό συνεργασία με διακεκριμένους συναδέλφους των Υποειδικοτήτων της Παιδιατρικής, με στόχο να εμπλουτίσουμε τα ερεθίσματα που θα προσφέρουμε στους συμμετέχοντες.
 
Η ΕΠΕ αγωνίζεται από το 1998 για την αναγνώριση των υποειδικοτήτων και έχουμε καταθέσει σε όλους τους υπουργούς υγείας και προέδρους του ΚΕΣΥ τα corriculums σύμφωνα με την UEMS. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί η νεογνολογία, εντατική, λοιμωξιολογία και σακχαρώδης διαβήτης. Πρόσφατα θεσμοθετήθηκαν 3 νέες εξειδικεύσεις: Παιδο-ενδοκρινολογία, παιδο-γαστρεντερολογία και Αναπτυξιακή Παιδιατρική.
 
Σε συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΕΠΕ με τον υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη τονίσαμε :
1) Eπιλογή εκπαιδευτικών κέντρων( πόσα άτομα υπάρχουν ως εκπαιδευτές, εάν έχουν την πρέπουσα εκπαίδευση και δεν είναι αυτοδίδακτοι, πόσους χρειαζόμαστε στην Ελλάδα και να αξιολογηθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι κατέχουν μία υποειδικότητα, αν πράγματι έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση).
Έχουν διαμαρτυρηθεί πολλοί ιατρικοί σύλλογοι προς την ΕΠΕ ότι μερικοί παιδίατροι αναρτούν ταμπέλες με εξειδίκευση σε κάποια υποειδικότητα . Βρήκαμε ότι  οι παιδίατροι αυτοί ήταν παρακολούντες για λίγους μήνες σε κάποιο κέντρο, αλλά ανάρτησαν «Ταμπέλα Εξειδικευσης»
2)  Nα ισχύσουν curriculum  UEMS και
3) Να έλθουν εκπρόσωποι της UEMS να ελέγξουν τα εκπαιδευτικά  κέντρα και τους εκπαιδευτές.
 
Στην προσπάθειά μας αυτή, αναγνωρισμένοι Ομιλητές από όλο το φάσμα των Παιδιατρικών Υπο-Ειδικοτήτων, θα διευρύνουν τους ορίζοντές μας και θα συμβάλλουν στην αναζήτηση νέων  τρόπων και μεθόδων,  για την αναβάθμιση της σύγχρονης Παιδιατρικής Επιστήμης.
 
Ελπίζουμε και φέτος να τιμήσετε το Συνέδριο με την ενεργό συμμετοχή σας. Είμαστε σίγουροι ότι η παρουσία σας στις αίθουσες θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου και θα αναδείξει τη δυναμική της Παιδιατρικής κοινότητας στην Ελλάδα.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
 
Ανδρέας Κωνσταντόπουλος
Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής
Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας

Tο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

Το 13ο Συνέδριο Υποειδικοτήτων Παιδιατρικής μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME/CPD Credits).

Εκμεταλλευτείτε τα ειδικά προνόμια και μειωμένα κόστη προεγγραφής, τα οποία ισχύουν μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου 2024 και πραγματοποιήστε την εγγραφή σας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε πατήστε εδώ >>.

Για τη διαμονή των συνέδρων έχουν εξασφαλισθεί δωμάτια στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC.
Πραγματοποιήστε έγκαιρα την κράτηση της διαμονής σας!

Για περισσότερες πληροφορίες και κόστος διαμονής, παρακαλούμε πατήστε εδώ >>.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ