Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 15η Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 22 Νοεμβρίου 2020 , στο ξενοδοχείο “Elite”, στην Καλαμάτα.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κλινικού Παιδίατρου για τις νεότερες εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο της Παιδιατρικής και των Υποειδικοτήτων της.
Επίσης η σύγχρονη και τεκμηριωμένη καθοδήγηση στην πρακτική επίλυση προβλημάτων, που καθημερινά αντιμετωπίζει ο Παιδίατρος.
Τα θέματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά, ώστε να είναι ενδιαφέροντα, σύγχρονα, ποικίλα και να καλύπτουν μεγάλο εύρος της Παιδιατρικής: Νεώτερα για τις επίκαιρες ιογενείς Λοιμώξεις. Σύγχρονη αντιμετώπιση Παιδοκαρδιολογικών προβλημάτων από τον Παιδίατρο και Παιδοκαρδιολόγο. Συχνά Παιδοενδοκρινολογικά θέματα όπως η αξιολόγηση του ύψους και η παχυσαρκία που καλείται να επισημάνει και να αντιμετωπίσει ή να παραπέμψει ο Παιδίατρος. Νεώτερα δεδομένα για την παρακολούθηση από τον Παιδίατρο του εξαιρετικά πρόωρου νεογνού. Είναι το εξαιρετικά πρόωρο απλά ένα νεογνό που κατάφερε να επιβιώσει και δεν διατρέχει μακροπρόθεσμα κίνδυνο? Νεώτερα επίσης, για εμβόλια, σπασμούς, κεφαλαλγία, διατροφή, γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση και βήχα.
Επιπλέον δύο βιωματικά φροντιστήρια για υπέρηχους καρδιάς και για ανάνηψη σε καταπληξία θα προσφέρουν την εφαρμογή της εξειδικευμένης γνώσης, σε λίγο χρόνο, από άριστους εκπαιδευτές.
Οι ομιλητές είναι διεθνούς αναγνώρισης επιστήμονες, με ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο της παρουσίασης.
Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον διακεκριμένο για το επιστημονικό αλλά ιδιαίτερα για το ανθρωπιστικό του έργο Α. Καλαγκός, ο οποίος θα μας μιλήσει για την χειρουργική αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών.
Πιστεύουμε ότι η θεματολογία και οι ομιλητές της 15ης Επιστημονικής Συνάντησης της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής θα προσφέρει στον κλινικό Παιδίατρο ουσιαστική συνδρομή στο δύσκολο έργο του για την πρόληψη και προαγωγή υγείας των παιδιών και εφήβων με βάση την τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση.
Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλλει στην επιτυχία της Συνάντησης.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου θα γίνει σύμφωνα με τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία προδιόρισε το υπουργείο Τουρισμού,για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωναιού και την προστασία της δημόσιας υγείας:

  1. Θα είναι περιορισμένος ο αριθμός συνέδρων με φυσική παρουσία στο χώρο του συνεδρίου.Για το λόγο αυτό, θα ήταν σκόπιμο να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.
  2. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (live steaming) για τους λοιπούς εγγεγραμμένους συνέδρους.
  3. Σε περίπτωση που για επιδημιολογικούς λόγους επιβληθεί από την Πολιτεία απαγόρευση των συνεδρίων με φυσική παρουσία, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδυκτυακά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής
Η Πρόεδρος
Αναστασία Βαρβαρήγου, MD, PhD
Καθηγήτρια Παιδιατρικής & Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Απαντήστε