Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι ιδρύθηκαν το 1935 από δύο αλκοολικούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μπόρεσαν να μείνουν καθαροί όταν μοιράστηκαν μεταξύ τους την εμπειρία τη δύναμη και την ελπίδα . Αυτή την εμπειρία τη μετέφεραν και σε άλλους που έπασχαν από αλκοολισμό με αποτέλεσμα, σιγά σιγά να αναπτύσσονται οι πρώτες ομάδες ΑΑ, αρχικά στην Αμερική και σύντομα επεκταθήκαν και σε άλλες χώρες.
Σήμερα, υπολογίζεται ότι λειτουργούν 130.000 ομάδες σε 180 χώρες, στις οποίες αναρρώνουν περισσότεροι από 2.500.000 αλκοολικοί. Οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονταιδιότι πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στους Α,Α ζητώντας βοήθεια.
Οι πρώτες ομάδες στην Ελλάδα ξεκίνησαν προς το τέλος της δεκαετίας του πενήντα. Λειτουργούσαν εντός των Αμερικάνικών Βάσεων, κυρίως για τους Αμερικανούς στρατιώτες. Ήταν ανοιχτές, επίσης, για όλους τους Αγγλόφωνους αλκοολικούς του γενικού πληθυσμού. Οι Ελληνόφωνες ομάδες ξεκίνησαν το ’81 στην Αθήνα, οι οποίες με το χρόνο επεκτάθηκαν σχεδόν σε όλη την χώρα. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 20 Ελληνόφωνες ομάδες , 16 Αγγλόφωνεςκαι 1 διαδικτυακή με αρκετούς μοναχικούς αλκοολικούς (loners) σε ανάρρωση, διάσπαρτους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Οι Α,Α δέχονται στις ομάδες τους οποιονδήποτε επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή, χωρίς καμιά διάκριση ως προς τη φυλή, την οικονομική ή κοινωνική τάξη, το σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.
Κύριος σκοπός τους, είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού και η μεταφορά του μηνύματος σε όποιον πάσχει. Όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στη μεταξύ τους αλληλοβοήθεια, δίχως να κατευθύνονται από κάποιον επαγγελματία.
Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται καθημερινά όλες τις ημέρες του χρόνου και η ανάρρωσή τους συνεχίζεται να βασίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας, της δύναμης και της ελπίδας όπως την εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της. Το θεραπευτικό μοντέλο είναι το Πρόγραμμα των Δώδεκα Βημάτων απεξάρτησης, που συνιστούν το απόσταγμα της εμπειρίας χρόνων, των πρώτων αλκοολικών που ανάρρωναν βλέποντας καλά και θαυμαστά αποτελέσματα στις ζωές τους.
Τα Δώδεκα Βήματα αποτελούν 12 στάδια διεργασίας του εαυτού, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ασθένειας του αλκοολισμού, με κύριο σκοπό μια χαρούμενη και ικανοποιητική ζωή η οποία και απομακρύνει την επιθυμία για ποτό.
Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των ομάδων των Αλκοολικών Ανωνύμων (Δώδεκα Παραδόσεις) αποτελείται από προτάσεις – αρχές. Αυτές οι αρχές στοχεύουν στην καλύτερη και ισότιμη λειτουργία των ομάδων. Βασίζονται και αυτές, στην γνώση που αποκτήθηκε, διαχρονικά, μέσα από την εμπειρία όλων των ομάδων του κόσμου.

Τρόποι επικοινωνίας

ΟΜΑΔΑ Α.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 1 με Δωδεκανήσου (γωνία) 3ος όροφος Θεσσαλονίκη
ΤηλΕπικ: 2310626126
Τ.Κ: 546 26Θεσσαλονίκη
E-mail:aa_thessalonikhs@yahoo.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ
Διευθυνση:Λεωφ.Αλεξάνδρας112 6ος όροφοςΑθήνα
Τ.Κ:114 72 Αθήνα
Τηλ επικ:2105227920
E-mail:aa.gso.ellada@gmail.comsite:http://www.aa-greece.gr/

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Αλκοολικών Ανώνυμων με τη

συμμετοχή των Αλ-Ανων (οικογενειακές ομάδες) με θέμα «Κάλεσμα ζωής», που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Lazart Hotel, κατά τις ημερομηνίες 11-12-13 Οκτωβρίου 2019

Παραμένοντας στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία η διευκρίνιση

Σας επισυνάπτουμε επίσης το δελτίο τύπου και το πρόγραμμα του συνεδρίου μας

Με εκτίμηση

Επιτροπή 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αλκοολικών Ανωνύμων