Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,
Στις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που περνά τόσο η χώρα μας όσο και η ανθρωπότητα, λόγω της υγειονομικής κρίσης που σαρώνει όλες τις χώρες και το δίχως άλλο επηρεάζει τόσο την οικογενειακή όσο και την επαγγελματική/επιστημονική μας καθημερινότητα, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για επιστημονική συσπείρωση αλλά και ποιοτική αναβάθμιση της Καρδιολογίας στην Ελλάδα.

Ο σύγχρονος καρδιολόγος καλείται σήμερα να επιτελέσει το έργο του σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο περιβάλλον αντιμετωπίζοντας πλήθος προκλήσεων και ταυτόχρονα να ανταπεξέλθει στις καταιγιστικές εξελίξεις του τομέα της τεχνολογίας. Στην προσπάθειά του αυτή, το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας στοιχίζεται δίπλα του, συμπαραστάτης στις προσπάθειές του, παρέχοντας συνεχή και προγραμματισμένη επιμόρφωση για την προληπτική, θεραπευτική & ερευνητική Καρδιολογία και Καρδιοχειρουργική. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, απευθυνόμενο σε όλους τους

Καρδιολόγους της χώρας, το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος, οι οποίες συνεισφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και προετοιμάζουν/επιμορφώνουν την νέα γενιά καρδιολόγων που βρίσκονται στο στάδιο της ειδικότητας.

Σε αυτό το εγχείρημα, η αρωγή του ιδιωτικού τομέα είναι κρίσιμη, καθώς με τη δική του παρουσία δύναται να ενισχύσει τις δράσεις του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας προς επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στην Ερμούπολη Σύρου, από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου 2021. Στο Συνέδριο θα αναλυθούν όλα τα τρέχοντα ζητήματα αιχμής του κλάδου της Καρδιολογίας. Για το σκοπό αυτό θα
διοργανωθούν στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή σας θα μας τιμήσει και θα μας οπλίσει με δύναμη
για να συνεχίσουμε την εκπαιδευτική μας προσπάθεια.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Καθηγητής Δημήτριος Αλεξόπουλος
Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας