Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι τιμή μας να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στο 17ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Royal Olympic, από 2 έως 4 Μαρτίου 2023. Το Συνέδριο μας απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, από όλο το φάσμα των επιστημών υγείας, αλλά και στους αντίστοιχους φοιτητές.

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας για περισσότερο από 30 χρόνια, υπηρετεί με συνέπεια όλες τις διαχρονικές επιστημονικές αξίες, όπως τη διάδοση της γνώσης και της εμπειρίας από την έρευνα στην εκπαίδευση, γεγονός το οποίο την κατατάσσει σε σημαντικότατο παράγοντα της ιατρικής κοινότητας στη χώρα μας, αφού είναι η μόνη που ασχολείται συστηματικά με τη νόσο της παχυσαρκίας.

Σήμερα, η αυξανόμενη συχνότητα, νοσηρότητα και θνητότητα των νοσημάτων του μεταβολισμού (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, μεταβολικό σύνδρομο) οφείλονται κυρίως στην αυξανόμενη συχνότητα της παχυσαρκίας και των επιπλοκών της.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 17ου ΠΙΣΠ, έχει ως στόχο τη μετάδοση των σύγχρονων θεωρητικών, αλλά κυρίως των πρακτικών γνώσεων για την παχυσαρκία και τις σχετιζόμενες αιτιολογικά με αυτή παθολογικές καταστάσεις και περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και δορυφορικές διαλέξεις.

Καταξιωμένοι στον τομέα τους επιστήμονες, θα μεταφέρουν τις πλέον σύγχρονες γνώσεις σε συνδυασμό με την πλούσια εμπειρία τους, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στους γιατρούς αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που αντιμετωπίζουν μεταβολικά νοσήματα, να διατηρήσουν υψηλού επιπέδου συνεχιζόμενη μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων, ώστε να μοιραστούμε μαζί τη σύγχρονη γνώση και εμπειρία, στο ιδιαίτερα πολύπλοκο πρόβλημα υγείας, που είναι η νόσος της παχυσαρκίας και οι επιπλοκές της.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Εκ μέρους της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας