Αξιότιμε πρόεδρε,
Εκ μέρους της κυρίας Έλενας Φρυσίρα, Καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής του Ε.Κ.Π.Α. και Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής (Ε.Ε.Ι.Γ.) παρακαλούμε την έγκριση του αιτήματος μας για προώθηση και ενημέρωση των μελών σας αναφορικά με το προσεχές 1ο Πανελλήνιο (υβρικό) Συνέδριο Ιατρικής Γενετικής που θα πραγματοποιηθεί με διεθνή συμμετοχή από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας “Γ. Κοτζιάς” της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

  • Η είσοδος είναι δωρεάν, η παρακολούθηση αφορά μόνο ιατρούς. 
  • Για κατάθεση περιλήψεων παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.research.net/r/medicalgenetics2022
  • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών: 31 Αυγούστου 2022
  • Η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι www.apr.com.gr/medicalgenetics2022 

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Γενετικής (Ε.Ε.Ι.Γ.) σας προσκαλεί στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Γενετικής, με Διεθνή συμμετοχή, στις 14 -16 Οκτωβρίου 2022, που θα πραγματοποιηθεί με υβριδική μορφή (διαδικτυακά και με φυσική παρουσία) στο Αμφιθέατρο της Φυσιολογίας “Γ. Κοτζιάς”, στην Ιατρική Σχολή, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Συνέδριό μας διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Ιατρικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επαγγελματιών υγείας, ως προς τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στη Γενετική συνεχίζοντας την επιτυχημένη διεξαγωγή των προηγούμενων Συμποσίων μας.

Με ιδιαίτερη χαρά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, οτι μετά απο πολλές προσπάθειες θεσμοθετήθηκε και στην Ελλάδα η νέα Ειδικότητα της Ιατρικής Γενετικής προσανατολισμένη στην καθημερινότητα της Ιατρικής Επιστήμης.

Όπως είναι γνωστό, ασθενείς με γενετικά νοσήματα υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής. Η Ιατρική Γενετική έχει επηρεαστεί καθοριστικά απο την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, ειδικότερα της αλληλούχισης επόμενης γενιάς (NGS), η οποία άνοιξε νέα μονοπάτια και στην εφαρμογή της Ιατρικής ακριβείας.

Το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εφαρμογές στις διάφορες Ιατρικές Ειδικότητες, δεδομένης της συμβολής της Ιατρικής Γενετικής στη γενικότερη υγεία των ατόμων και στις επιδράσεις που δύναται να επιφέρει στην οικογένεια, την κοινωνία και την οικονομία.

Συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες και Ξένοι ομιλητές με στόχο τη μετάδοση γνώσεων και εμπειριών στον τομέα της Ιατρικής Γενετικής, καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού ως προς τη διάγνωση, την πρόγνωση, την πρόληψη και τη γενετική συμβουλευτική.

Η ενεργή συμμετοχή και η υποστήριξή σας ελπίζουμε οτι θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου μας ευχόμενοι να ωφεληθείτε επιστημονικά από τα νέα δεδομένα της Ιατρικής Γενετικής.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Με εκτίμηση

Ελένη Ε. Φρυσίρα
Καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής