Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) διοργανώνει το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας από 10-13 Δεκεμβρίου 2020.

Οι καταιγιστικές αλλαγές που επέφερε στην καθημερινότητά μας η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει όπως ήταν αναμενόμενο και την διεξαγωγή των Συνεδρίων.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, ομόφωνα το ΔΣ της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ αποφάσισε το φετινό Συνέδριο να γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυακά έτσι ώστε πρωτίστως να διασφαλιστεί η υγεία όλων των συμμετεχόντων στο Συνέδριο και παράλληλα να συνεχιστεί μια επιτυχημένη μακροχρόνια εκπαιδευτική παράδοση της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ.

Η διοργάνωση του φετινού Συνεδρίου συμπίπτει με τα 60 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, με το όνομα «Ελληνική Εταιρεία Ρευματολογίας και Υδροθεραπείας», που αργότερα μετονομάστηκε σε «Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία» (1970) και το 2012 σε «Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ)».

Στόχοι του φετινού Επετειακού Συνεδρίου είναι αφενός ο εορτασμός των 60 χρόνων της Επίσημης Επιστημονικής και Επαγγελματικής Ένωσης που εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες Ρευματολόγους (~400) και αφετέρου η συνέχιση της μακράς επιστημονικής και εκπαιδευτικής παράδοσης των 26 προηγούμενων Συνεδρίων.

Η επιτυχία ενός Συνέδριου εξαρτάται κυρίως από την συμμετοχή των Συνέδρων. Η Ε.Ρ.Ε. δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει να διοργανώσει για άλλη μία χρονιά ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό Συνέδριο.

Συνολικά, οι παρουσιάσεις αυτές θα αφορούν την σύγχρονη γνώση σχετικά με τους βασικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στην παθογένεια (που τελικά καθορίζουν και τους θεραπευτικούς στόχους των παλαιότερων και νεότερων θεραπειών) καθώς και την κλινική εικόνα, την επιδημιολογία, τις εργαστηριακές και απεικονιστικές τεχνικές διάγνωσης και παρακολούθησης καθώς και την θεραπευτική αντιμετώπιση των ρευματικών – μυοσκελετικών παθήσεων.

Όπως κάθε 2 χρόνια, το Πανελλήνιο Συνέδριο δίνει την δυνατότητα για την παρουσίαση πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών από Έλληνες ερευνητές (ιδιαίτερα τους νεότερους) που ασχολούνται με τις ρευματικές – μυοσκελετικές παθήσεις. Πρέπει να τονισθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των ερευνητικών αυτών εργασιών, χρηματοδοτούνται από την ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ μέσω των Ερευνητικών Πρωτοκόλλων και Υποτροφιών, που προκηρύσσονται σύμφωνα με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς της Εταιρείας, κάθε 2 χρόνια. Οι πόροι για την χρηματοδότηση αυτών των ερευνητικών προσπαθειών προέρχονται διαχρονικά σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα έσοδα Επιστημονικών Εκδηλώσεων όπως το Πανελλήνιο Συνέδριο.

Σημαντικοί Σύνδεσμοι Συνεδρίου

ΠρόγραμμαΕγγραφήΒραβεία Κέπετζη
Θεματικές ΕνότητεςFacebookΕπικοινωνία

Σας αποστέλλουμε την αφίσα και το e-banner του Συνεδρίου, προκειμένου να το αναρτήσετε στη σελίδα σας και να την κοινοποιήσετε στις επαφές σας με σκοπό την ενημέρωση των συναδέρφων και λοιπών ενδιαφερομένων. Μαζί με την αφίσα του συνεδρίου μας και για την πληρέστερη ενημέρωση παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε και την ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.rheumatologycongress2020.gr/.


Το ΔΣ της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ και εγώ προσωπικά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας που θα τιμήσει τα 60 Χρόνια της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ στη χώρα μας και θα χαράξει τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Με εκτίμηση,
Δημήτριος Βασιλόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ

Απαντήστε