Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Webinar που οργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) με θέμα:

LONG (ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΟ) COVID: ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, στις 6.30 μμ έως τις 9.00 μμ
Η σχετική ιστοσελίδα είναι η παρακάτω:
https://medicalwebinars.blogspot.com/2021/07/long-covid.html

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει νοσήσει ακόμη και ήπια, δυστυχώς δεν αναρρώνει, εμφανίζοντας μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής του.
Οι ασθενείς μπορεί να αναφέρουν καταβολή η οποία επιδεινώνεται με την άθληση ή την νοητική εργασία, δύσπνοιααϋπνίαανοσμίακεφαλαλγίαδυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης (brain fogging), άγχος/κρίσεις πανικού, διαταραχές στην αρτηριακή πίεση και στις σφύξεις, διαταραχές στη λειτουργία των φωνητικών χορδών, ακόμα και για μήνες μετά την αποδρομή της νόσου.
Η παραμονή συμπτωμάτων πέρα των 12 εβδομάδων αναφέρεται ως Long Covid (παρατεινόμενο Covid ή Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 infection – PASC).
Στόχος του Webinar είναι η ενημέρωση των ιατρών για την έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της νόσου, όπως και η ενημέρωση του κοινού ώστε να γίνουν γνωστά τα συμπτώματα της νόσου.
Το Webinar θα μεταδοθεί στο YouTube ζωντανά (αλλά και μετά τη λήξη του) στο link:https://youtu.be/xYdMngtQ8k8
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το σχετικό Event στο Facebook κάνοντας κλικ στο παρακατω link ώστε να δηλώσετε και συμμετοχή:https://fb.me/e/16DfpHgBj

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Θα σας ήμασταν υπόχρεοι εάν αναρτούσατε τις παραπάνω πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας και εάν θα μπορούσατε να ενημερώσετε με email τα μέλη σας.
Με εκτίμηση
Στυλιανός ΛουκίδηςΠρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής ΕταιρείαςΚαθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ
Ιωάννης ΜπαραμπούτηςΠαθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Παθολογικής Κλινικής αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, Νοσοκομείο “Η Παμμακάριστος”, Αθήνα
Σπυρίδων ΓούλαςΓαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα
Αντώνιος ΛιόλιοςΠαθολόγος – Εντατικολόγος, Critical Care Attending, Remote ICU, USA